Fiets van de zaak aantrekkelijker door versimpeling fiscale fietsregeling

Het wordt ondernemers en werknemers een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te gebruiken door een versimpeling van de fiscale fietsregeling. Hiermee wordt de bijtelling voor de fiets van de zaak net zo simpel als de bijtelling voor de auto van de zaak. En dat is natuurlijk mooi nieuws, want fietsen naar het werk is goed voor het milieu én je gezondheid. De regeling geldt voor fietsen, e-bikes en speed pedelecs.

Er komt net als voor (het privégebruik van) auto’s van de zaak een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets. Dit betekent dat zij jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen.

Werknemers die een fiets van de zaak privé mogen gebruiken (bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het ophalen van de kinderen) of voor het woon-werkverkeer krijgen te maken met de bijtelling. Dat betekent dat 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen wordt bijgeteld.

fiscaal-fietsen-zaak-minfin_infographics_fiets-az

Meer weten over de nieuwe fiscale fietsregeling? Neem contact met ons op en maak kennis met jouw persoonlijke BREIKERS coach voor kosteloos advies!

BREIKERS kan jouw organisatie helpen bij het ontwikkelen van een eigentijds mobiliteitsbeleid, maar ook inzicht bieden in het bespaarpotentieel op mobiliteit en informatie geven over de verschillende interessante initiatieven. BREIKERS helpt je op weg met concrete voorstellen om medewerkers vertragingsvrij en duurzaam te laten reizen.

Wij werken voor het programma Slimme en Duurzame Mobiliteit van de Rijksoverheid, waardoor we onze advies uren aan werkgevers onafhankelijk en kosteloos kunnen aanbieden!

Info@wijzijnbreikers.nl